Crumble s ovesnými vločkami

Ovesný crumbleOvesný crumble
Porce 2
Vybavení
zapékací miska
miska
Doba přípravy
15m
Doba vaření
20m

Crumble je zapečené ovoce s křupavou krustou. Dá se podávat jako moučník nebo chutná snídaně. Můžete použít směs ovoce podle vlastní chuti nebo udělat třeba čistě jablečný crumble. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj: http://fitrecepty.info/recept/453/ovocn-crumble/


Ingredience

  • 50 g
    ovesných vloček
  • 50 g
    drcených ovesných vloček (rozmixovat v mixéru)
  • 1 polévkové lžíce
    kokosového oleje (másla) + na vymazání
  • 1 polévková lžíce
    javorového sirupu (rýžového sirupu, třtinového cukr ap.)
  • 2 polévkové lžíce
    řeckého jogurtu + na podávání
  • 1
    banán
  • 1
    hruška
  • hrst (mraženého) ovoce - jahody, borůvky, ...
  • skořice
  • citronová šťáva

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.

  2. V misce smíchejte nakrájené ovoce se skořicí a citronovou šťávou a dejte do zapékací misky vymazané kokosovým olejem.

  3. Smíchejte ovesné vločky s rozpuštěným olejem, javorovým sirupem a dvěmi lžícemi jogurtu. Dobře promíchejte.

  4. Ovesnou směsí pokryjte ovoce a dejte do trouby zapéct asi na 20 minut. Vrstva ovesných vloček by měla být lehce nazlátlá a křupavá.

  5. Podávejte s jogurtem.