Parmezánové rizoto s kuřecími kousky
Rizoto nikdy nebývalo mým oblíbeným jídlem, dokud jsem neobjevila italské rizoto. Zamilovala jsem si tu krémovou konzistenci a jemnou chuť. Jestli jste ještě nezkoušeli italské rizoto, dejte mu rozhodně šanci.
Ingredience
Postup
Cibulku nakrájejte nadrobno.
Na kousky nakrájené kuřecí stehenní řízky pokapejte olejem a posypejte kořením a nechejte chvíli odležet.Na pánvi rozehřejte máslo s trochou olivového oleje, který zajistí, aby se máslo nezačalo rychle přepalovat (hnědnout a hořknout). Cibulku na něm orestujte dorůžova.
Přidejte rýži a krátce ji osmahněte. Zalijte vínem a chvíli počkejte, aby se vypařil alkohol. Poté přilijte větší naběračku vývaru a počkejte, až jej rýže většinu vstřebá. Přilijte další vývar a opakujte do té doby, než bude rýže měkká. Rýže by ve výsledku neměla být tvrdá, ale ani úplně rozvařená.
Mezitím dejte kuřecí kousky na rozpálenou pánev a opékejte dozlatova.
Ve chvíli, kde je rýže hotová, přidejte parmezán, zamíchejte a po chvíli stáhněte z plotýnky.